Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

EPFA

EPFA is de Europese Vereniging van Fenolschuim fabrikanten en toeleveranciers. EPFA omvat bedrijven die belang hebben bij het gebruik van fenolschuim producten binnen de isolatie-industrie. De leden zijn ofwel producenten van schuim isolatie leveranciers fenolhars of zijn bedrijven nauw verbonden met de industrie door middel van de levering van grondstoffen.

EPFA werd opgericht in 1990 als opvolger van de Phenolic Foam Manufacturers Association (PFMA). Het doel van de uitbreiding van de activiteiten lag in het toenemende belang en gebruik van fenolische schuimen voor isolatiedoeleinden in Europa. De Europees-brede samenstelling van het ledenbestand hielp ook bij het zoeken naar toegang voor de industrie bij de relevante EG-instanties.

De Vereniging blijft de voordelen van fenolschuim en met name haar prestaties in termen van brandveiligheid en rook emissies promoten. Deze eigenschappen, samen met het de lage toxiciteit en goede thermische geleidbaarheid maakt het het ideale materiaal voor vele toepassingen. Fenolschuimen zijn van oudsher gebruikt in gespecialiseerde thermische isolatie in de verwarmings-en ventilatie- en koel-industrie en nu meer en meer in het bouwen van applicaties.

EPFA werkt binnen CEN Technische Comites, Fire Regulators Groepen en andere Europese groepen om geharmoniseerde normen voor materialen te ontwikkelen.

epfa.org.uk

contact